Siema. Wczoraj kupiłem motorower podobny do Gb Motors Street, nazywa sie Leone Diavolo
Mam w nim problem z biegami w silniku 139FMB mianowicie niekiedy swieci ze jest luz a jest 1 i na luz sie nieda wbic z 1 tylko z 2 -.-
I niekiedy zablokuje sie na luzie i nieda sie wgl zmienic biegu na 1/2 trzeba kilkanascie razy naciskac i potem wbije...
Z czym to moze byc? Jechac do serwisu? Mam gwarancje to przy przegladzie moge..
Prosze o pomoc
odkrec bocznĄ kape tam gdzie jest sprzegło tam masz taki księzyc jakby i sprawdz czy nie jest luzny albo zle załorŻony
Ostatnio edytowany przez GiGi (2012-04-15 14:42:23)
ten typ tak ma na początku zawsze jest problem jak się wszystko po dociera to i skrzynia dobrze chodzi przejedź 1000 km to zobaczysz, co do zapalonej lampki N i wbitego biegu to niestety ten typ tak ma i to wszystkie. Czasem się zdarzy więc lepiej zapalać ze sprzęgłem wciśniętym zawsze.
Sam wole nie robic bo strace gwarancje Dotre go a jak problem bedzie to dam na gwarancje dzieki za pomoc.
Nie obawiaj się i nic nie kręć - to "standard jakościowy" tych silników. Musisz pamiętać o tym, by redukować jeszcze wtedy, gdy motor się kula. wtedy z dwójki lekko muśniesz wajchę w dół i luz wskoczy. Kwestia przyzwyczajenia. Zamykam, bo sprawa na bank jest już wyjaśniona.